Intensiv vecka!

Ja man kan lugnt säga att jag har haft fullt upp hela veckan. Har jobbat 6 dagar utav 7. Och det var rätt maffigt när jag inte är van att jobba så längre efter mammaledighet och skola. Förra året jobbade jag natt så då var det inte så många dagar i streck. Men iaf här kommer lite sammanfattning om vad jag har hittat på.
Måndag:
Då jobbade jag dag.
Tisdag:
Då jobbade jag dag och sedan efter jobbet så åkte jag och hämtade Emilia. När jag kom hem så skulle jag gå bort till Ica för att hämta mitt paket som låg där och det var sol när jag gick men så började det att regna när jag kom bort till min syster så jag tänkte jag stannar väl lite så får vi se om det avstannar. Men tror ni det gjorde det eller.. NÄÄ det börjar spöregna och åska men jag skyndade mig bort till netto som inte ligger så långt därifrån och jag blev jätte blöt kan jag säga. Sedan så tänkte jag att jag kunde ju inte stå därinne hela tiden och Emilia ville inte stanna så jag begav mig bort mot ICA och det regnade inte lika mycket då som tur var. Hämtade paketet och begav mig hemåt. Och tro det eller ej men började möblera om med hjälp av C.
Emilia fick mitt rum och jag tog Emilias lilla rum. Jag har tänkt det länge men har inte orkat. Men det blev jätte bra. =)

Eller vad tycker ni?

Sedan på onsdag vart det jobb igen. Jobbade sent den dagen och kan lugnt säga att jag var trött hela dagen. Nu började tröttheten ta tag i min kropp. Emilia var hos mormor eftersom mormor och morfar skulle passa henne under helgen när jag jobbade.

 

Torsdag var jag ledig och då plockade jag och Emilia vinbären som fanns hemma hos mor och far eftersom mamma skulle göra jätte god saft. =)

 

Fredag jobbade jag kväll.

 

Lördag delad tur så jag fick inte träffa min dotter på hela dagen. =( hon var på boråsdjurpark och jag stannade kvar på jobbet och under dom få timmarna som jag var ledig sedan var det bara att åka hem till mor och far för att sova igen för man skulle ju upp dagen efter igen och jobba dag.

 

Sedan åkte vi hem på söndagskväll. Jag ville hem och det ville Emilia också. Så vi åkte hem och gick och lade oss i stortsett direkt.

 

Måndagen denna veckan så var jag ledig så jag och Emilia var hemma i stortsett hela dagen. Fick besök av Emma och kidsen det var roligt. Vi träffas så sällan nu förtiden. Så tråkigt men roligt när man väl träffas. Men som sagt jag är väldigt trött nu så jag längtar verkligen till v. 33 så man får vara ledig en vecka innan skolan drar igång igen.

 

Och nu så har jag jobbar tisdag och onsdag på dagen. Fick ett sms när jag var på jobbet idag att jag hade ett paket att hämta ut från CDON och det åkte jag och Emilia å hämtade efter jag hade hämtat henne från dagis. Det var massa Disney klassiker i den. wohoo jag försöker samla alla disney klassiker nu.

De jag har just nu är:

Snövit, Pinocchio, Dumbo, Bambi, Askungen, Alice i underlandet, Aristocats, Robin Hood, Nalle Puh, Bernard och Bianca, Micke och Molle, Oliver och gänget, Den lilla sjöjungfrun, bernard och bianca i australien, skönheten och odjuret, aladdin, lejonkungen, pocahontas, herkules, mulan, tarzan, atlantis, lilo och stitch, vildjuren, bolt och prinsessan och grodan.

Fast jag har två till på ingång trassel och något med sänknoppar eller vad den heter. Vissa har jag faktiskt inte sett som vildjuren och andra som jag inte har ännu ;) men de kommer också någon gång. så jag har en bra start på dom filmerna..

Nä nu ska jag in i duschen för jag har kört ett litet träningsprogram för mage och rygg. Ska komma igång att träna nu. Nu vill jag komma i form. Hoppas bara jag kör varje dag nu.. men det lär väl säkert inte bli så tyvärr.. men försöka ska jag allt..



Trött!

Dålig uppdatering denna veckan! Jag har varit så trött efter jobbet och har knappt orkat göra något annat. Men ska skriva lite i morgon. Tänkte bara skriva ett par rader så ni vet om att jag inte har försvunnit ;)

Sandra på besök!

Igår åkte jag till mina föräldrar för att grilla och vi stannade över där tills idag. Min underbara dotter ville inte att mamma skulle sova idag tydligen för hon väckte mig redan klockan 5 på morgonen. Och jag ska ju gå upp kl 5 två dagar i rad nu eftersom jag ska jobba. Jag somnade en liten sväng på soffan hos mor och far när mamma hade vaknat. Sedan åkte jag och Emilia hem vid kvart över tio. Precis när jag parkerade bilen här i stan så ringer Sandra och säger att hon hade stängt av klockan nu på morgonen men att hon var påväg. Haha jag sa att det var bra för jag kom precis hem och att Emilia skulle sova lite middag. Emilia somnade väldigt fort och när hon hade sovit i ca 30 min så kom Sandra. =D
Gud, jag hade inte träffat Sandra sedan december 2009 när Emilia fortfarande var en bebis. Var såå himla roligt att få träffa henne igen. Detta gjorde mig så glad. Behövde verkligen detta kände jag. Vi satt och pratade en liten stund sedan vaknade Emilia och hon var lite blyg men det släppte nästan på en gång. För vem skulle inte gilla Sandra. ;)

Vi lagade lite mat, kollade tingeling(ovanligt haha), pratade, visade lite kort på barnen och på en viss person. Sedan ringde jag även till min syster som bor här också och frågade om vi kunde komma förbi och det kunde vi. Så vi gick dit och pratade, lekte med barnen och försökte få den minsta att le lite. ;)
Sedan när hon åkte hem var det dags att lägga dottern och jag somnade naturligtvis med henne men vaknade till vid 20 tiden men ska strax lägga mig och sova igen. Är sjukt trött och som sagt ska upp tidigt i morgon. Kommer ha en tung vecka denna som kommer. Mån, tis jobbar jag tidigt, ons jobbar jag kväll. Torsdag är jag lite ledig. Sedan går jag på helgen så denna veckan jobbar jag 6 utav 7 dagar. Hoppas det kommer gå bra. Men det är som sagt inte så många veckor kvar på mitt vik nu men ska se om jag kan jobba en eller två dagar i månaden sedan när jag jobbar.
Men jag måste summera denna helgen som är kanon helg. Så två helger i rad som har varit kanon. (förutom att jag jobbade förra helgen hade hellre varit ledig och festat till lite på lördagen men det kommer väl fler tåg)

Har ni haft en bra helg?

Lördag den 16 Juli 2011

Idag har vi inte gjort sådär jätte mycket kan jag inte påstå. Vi vaknade och Emilia fick välling i vanlig ordning och gissa vilken film hon ville titta på! Jo just det Tingeling. Haha Hon älskar verkligen tingeling min lilla docka. =) Sedan så började jag fundera på vad Emilia skulle äta till mellanmål när det väl var dags. Då kom jag på att jag skulle baka scones till oss. Så jag hittade ett bra recept via en klubb jag har varit med i. Men så upptäckte jag att jag ingen mjölk hade så då var det bara att bege sig ner till affären. Fick plocka ihop lite mynt och gå iväg. Frågade Emilia om hon ville gå eller om hon ville åka vagnen. Hon valde att hon ville gå och det fick hon. Hon var så duktig att hon gick inte i vattenpölarna när jag sade till henne. Utan hon gick bredvid dom och sa att hon skulle hoppa senare. Och jag tänkte ja de har väl torkat tills nästa gång jag ska gå ut. ;) Man får väl vara lite smart. (Trodde jag)
När vi kom hem satte jag igång att göra scones och det blev verkligen jätte bra.

Detta blev resultatet. Fina lr hur?

Sedan har vi inte gjort så mycket utan vi har faktiskt bara tagit det lugnt idag. Har varit en skön dag. Har iofs väntat på min vän Sandra men pratade med henne för inte så länge sedan när vi var ute för andra gången idag och hon hade tydligen kommit hem sent igår så jag sa att vi tar det i morgon istället. Haha hon är för rolig hon. Men hon har semester och då ska hon njuta tycker jag. ;)

Iaf vi var ju ute förut igen och jag som trodde att vattenpölarna var borta hade ju fel. Alla hade inte hunnit torka utan det fanns en och den skulle Emilia promps hoppa i och det fick hon väl göra då. Var bara att byta kläder på henne ännu en gång.

Nä nu kanske man ska åka iväg en liten sväng ut till mina föräldrar eftersom Sandra inte dyker upp. De skulle grilla. Ska bara säga det till Emilia också och då kommer hon väl att springa ut till dörren som vanligt.

Kanske skriver lite senare ikväll eller så skriver jag en rad eller två i morgon. =) Ha det gött alla därute.


2 års present??

Jag har börjat gå och fundera lite på vad man ska ge Emilia när hon fyller 2 år. Jag har varit inne på en billigare cd-spelare. Så hon kan lyssna själv inne i hennes rum. (ska ev. byta rum med henne så hon får det större)
Sedan har jag funderat på att köpa alla tingeling filmerna till henne. Det är typ bara tingeling som går här nu. Jag har sett tingeling två gånger idag och det hade varit roligt att byta lite så man inte ser samma sak om och om och om igen. Även om jag tycker att filmen är bra så blir det lite tjötigt.

Det är dom två som Emilia inte har som jag tänkt köpa till henne!

Sedan har jag funderat på om man kanske ska ta och köpa något lätt pussel inte dom knoppar utan de vanliga pussel med inte så många bitar.

Typ sådana här. De kostar ca 70kr st på www.hiko.se

Sedan har jag även funderat på eftersom hon älskar att måla. Om man kanske skulle ta och köpa lite grejor till det. Typ nya ritblock, kritor, vattenfärg, fingerfärg, färgpennor osv. Finns ju hur mycket som helst till barn bara svårt att veta vad man ska köpa. Snart är det även dags att plocka bort alla barnsakerna. Fast iofs så när Nellie kommer hit sedan så måste jag ha lite som hon också kan leka med. =)



Det är väl detta som jag har kommit på just nu. Men jag ska åka till Ullared eventuellt i September och då ska jag köpa hennes födelsedagspresenter och julklappar där. Ska ju även köpa vinterkläder till henne också så det är lika bra att ta allt på en och samma gång när man åker. Men hittar man inte allt där så finns det ju internet och affärerna häromkring(som jag tycker är DYRA!).

Några tips om vad man kan ge en två åring hade varit kanon!

Emilia pratar

Emilia hon pratar en hel del nu. Hon säger 5 och 6 ords meningar jag tänkte skriva upp lite vad hon säger. Kan vara roligt att läsa det senare också iaf för min del. =)
Namn:
Emilia
Lena
Johanna (Hanna)
Hanna
Nellie
Neo
Juhani(Hani)
David
John
Gunnar
och massa mer, blir väldigt långt lista om man ska rabbla upp alla. De flesta är barnen och lärarna på dagis. Roligt att fråga henne vilka som hon har lekt med. Lite tråkigt nu när vissa slutar och byter dagis. Men hon får nog nya kompisar hoppas vi på.

Mat/Dryck:
Mat (kan även säga att maten är klar)
Äpple
Päron
Banan
Klementin (Kementin)
Apelsin
Korv
Makaroner/Pasta
Blodpudding (Bopuddin)
Saft
Vatten
O'boy
Yoghurt
Kyckling
Pannkakor
Och en hel del mer här också. Lite svårt att komma på allt nu när hon pratar så mycket. Och jag kan säga att jag tycker att det är svårt att skriva ut exakt alla ord precis som hon säger dom. BVC säger att hon har inget bebisspråk utan hon pratar väldigt rent och mer som ett barn.

Kläder:
Tröja
T-shirt
Klänning
Byxa
Mössa
Jacka
Strumpor(stumpoor)
Ja i stort sett allt som man har på sig kan hon säga. =)

Djur:
Katt - Mjau
Vovve/hund - vovvov
Häst - När hästen springer härmar hon
Kossa - Muuu
Tupp - Kuckeliku
Lamm - Bäää
Elefant
Åsna - neno
Lejon(dejon)
Björn (Böörn)
Zebra
Groda(Gooda)

Saker/mer:
Boll
Bil
Blöja
Där
Titta
Tittut
Mamma
Mormor(momo)
Morfar(mofa)
Moster
Oj/Aj
Dagis
Hoppa
Bok
Bajsa
Bada
Boll
Telefon
Dator
Flicka
Pojke
Kamera
TV
Tingeling/Laban och Labolina/Pippi/Tummelisa

Kroppsdelar:
Fot
Tår
Huvud/hår
Öga
Öra
Näsa
Kind
Mun
Tänder
Tunga
Mage
Rumpa
Ben
Hand
Fingrar/Tumme/Slickepott
Snippa
Navel
Bröst
Och hon kan även visa vart dom olika delarna sitter. Ska försöka filma det någon dag men hon blir förbannad om inte hon får hålla i kameran eller telefonen.

Oj, det var svårt att komma på allt som hon säger men detta är en bråkdel på allt hon kan säga. Jag vet att jag har varit jätte dålig på att skriva upp allt som hon har lärt sig. Men ska försöka bli mycket bättre på det. Och som jag skrev mycket tidigare så kan hon säga meningar.
En sak som jag tycker är roligt är när hon säger detta:
Mamma vet du vad?
Nä, vad då!
Älskar mamma
Man smälter när man hör det. Så vi har våra konversationer i mellanåt. hihi

Blodpudding

Mmm, idag blev det blodpudding, stekt bacon och rå stekta färskpotatisar med lingonsylt till mat idag. Har varit så sjukt sugen på blodpudding länge och idag bestämde jag mig för att det fick bli det. Sedan ville jag se om Emilia gillade det också. Gick hyfsat bra i början men sedan gick det lite sämre. Men hade mamma på lite besök också eftersom hon ändå var i stan. Hon skulle handla plasttallrikar osv till pappa och hans tvillingssysters fest i augusti. Så jag bjöd med mamma in på lite mat och vi åt oss riktigt mätta det var sååå sjukt gott.
Vet att det inte är så många som gillar blodpudding men jag älskar verkligen det om man har tillagat det rätt och massa andra goda saker till.

Det ser väl hyfsat gott ut iaf. =)Om ni inte tycker det så kan jag meddela att det var väldigt gott


Filmer

S.W.A.T Firefighters såg jag nu ikväll och den var riktigt bra. Jag har kommit in i en period då jag har dragit igenom en massa filmer. =) Tycker det är roligt med filmer och det syns nog på min "lilla DVD samling. =) och mer ska det bli.

Det är många som inte riktigt kan förstå hur jag har lyckats få ihop så många. Fast jag vet någon som har mer filmer än mig. Men jag är allt rätt nöjd med min samling. =) I den finns det allt från tecknat-skräck. Så det är bara att välja och vraka när man vill se någon film. Jag har varit inne en heldel på komedi det senaste känner väl att jag måste få skratta av mig lite. Sedan så kan jag väl säga att jag kollar på datorn och köper filmen när jag tycker att den är bra så nu har jag en liten lista som jag vill köpa. =) Här kommer en del av dom.

Min låtsas fru - Rolig film och bra skådespelare i den.

Blue Crush 2 - Gillar man surfing så är det en kanon bra film. Har lite kärlek och dramatik i den också. Värd att kolla in.

S.W.A.T Firefight - Som jag såg idag den kommer jag absolut att köpa. Lite polisfilmer är väl alltid roligt att kolla på. =)

Trassel - Jag bara älskar denna Disney filmen. Jag har redan sett den två gånger. En gång på engelska och sedan en gång på svenska men måste ändå säga att den är bättre på engelska. Har jätte svårt för att kolla på filmer som är på svenska nu.

Ja det var ett fåtal av dom som jag vill ha som jag kan komma på just nu.

Har ni några filmtips till en film tokig tjej?

Jo jag vill se Harry Potter men tror inte det kommer att bli så lätt att se den på Bio då jag har lite svårare att få barnvakt nu. Vill inte lasta på mamma för mycket heller.


TVn är upptagen!

Emilia har sina favorit filmer kan man säga. Jag får inte kolla på vanlig tv längre när hon är vaken utan det är Emilia som ska välja vad hon vill se.
De filmerna som hon väljer på är:
Spöket Laban
Spöket Laban - Spökdags
Tingeling och den förlorade skatten
Pippi Långstrump (Tecknad)
Tummelisa

Hon har säkert sett de flesta filmerna 100 gånger känns det som. Så idag har jag fått kolla på Tingeling och Spöket Laban. Roligare kan man ha men har man en bestämd liten dam så har man haha. Hon är för go min lilla flicka. Och skulle man starta fel film så blir hon fly förbannad.
Får väl fundera på att köpa nya filmer snart så man inte tröttnar på alla som jag har gjort nu. Tummelisa gick säkert 3 gånger om dagen när hon fick den.


Har era barn någon favvo film som ni kan tipsa om som jag eventuellt kan köpa till Emilia?

En liten rubrik

Jag satt och kollade i en tidning på jobbet när alla sovmiddag och då hittade jag denna.


Då får vi väl se till att ha sex 3 gånger i veckan så att man ser ung ut. Fast jag kanske borde ta och träffa mig en kille då också haha..

Vänner

Ibland undrar jag vad folk tänker med. Inte kan det vara med huvudet iaf.
jag har en såkallad vän. Som säger att man är en utav ens bästa vänner. Sedan så skiter hon i att höra av sig. Jag har försökt ett par gånger. Men nu tänker jag sluta. Hon får leva sitt egna liv och jag kommer inte att bry mig ett skit. Plus vissa saker som hon har sagt accepterar jag bara inte. Hon har gått för långt många gånger nu. Det är många som säger att jag är för snäll och jag börjar tro det nu också.
Kommer börja rensa bland mina vänner. Litar inte på vissa alls längre. Jag är så glad över att jag har min familj och mina riktiga vänner som jag kan säga allt till. Visst man kanske inte pratar så ofta men alla har vi våra egna liv också!!

Serier

Jag älskar ju serier som de flesta som känner mig vet. Tänkte bara nämna några som jag följer i dags läget. För i höst börjar ju lite nya serier i USA tänkte se om det är någon mer som man kan följa då vissa serier har slutat..

Nu i sommar följer jag 3 serier.
True Bloods - Bara älskar denna serien den innehåller allt typ. Jag tyckte att den var jobbig de första avsnitten sedan kunde jag bara inte få nog.
Drop Dead Diva - Denna serien är rolig. Handlar om att en fotomodell och en advokat dog i första avsnittet. Advokaten kom vidare men inte modellen hon hade varken gjort något ont eller gott. Så han som tog emot henne visste inte riktigt vad han skulle göra med henne. Då såg hon en reset knapp så hon tryckte på den och hamnade i advokatens kropp. Hon är betydligt större än vad hon var som fotomodell om man säger så. Jag älskar denna serien iaf. Kolla in den tror inte ni kommer bli besvikna.
Weeds - Denna serien blev en slump att jag började kolla på. För hemma hos mamma och pappa förut så hade de canal + och då kunde man välja att se serier och filmer när man ville. Så jag tänkte kolla in weeds och då har jag ej kollat från början tyvärr. Men man fastnar så lätt.

Det är tur att dessa serier går i sommar hade nog blivit galen annars haha.

Sedan till hösten så följer jag.
Gossip Girl - Behöver väl inte skriva så mycket än att det handlar om ungdomar på manhattan.
Vampire Diaries - LOVE LOVE LOVE.. Älskar verkligen denna serien. Kolla in den om ni inte redan har gjort det.
Greys Anatomy - Denna serien känner väl alla till. ;)
Desperate Housewives - Likaså denna känner väl alla till.
The Big Bang Theory - Haha vissa avsnitt är så sjukt roliga så man kan inte sluta skratta de är så sjuka som är med i den.
Glee - Älskar när de sjunger. Lyssnar på deras låtar nästan jämnt.
Hawaii Five-0 - Polis serie som utspelar sig på Hawaii. Smart va? ;)
Blue Bloods - Handlar om en familj som nästan alla är poliser i New York. Den enda som inte är polis är systern i serien hon är advokat.
Cougar Town - Älskar vänner serien och när denna kom ut så var jag ju tvungen att se den. Och den skrattar man en del åt också.

Det är dom serierna som jag kollar på typ. Har ni några tips på någon bra serie?

Emilias skor

Skulle lägga upp en bild på Emilias skor som hon valde ut och här är dom.



Visst är dom söta. :D

Astro + uppdatering

Jag kollade lite hur jag skulle passa med olika stjärntecken och detta blev mitt resultat.
Jag är då Jungfru :)

Jungfru och värduren = hänsynslösa (<3)
Jungfru och oxen = Vataktig glädje (<3<3<3<3<3)
Jungfru och tvillingarna = Förvånadsväl fullträff (<3<3<3<3)
Jungfru och Kräftan = Omtänksam partner (<3<3<3<3)
Jungfru och Lejonet = Ansolut inte! (<3)
Jungfru och Jungfru = Pragmatisk själsfrände (<3<3<3<3<3)
Jungfru och vågen = Alltför opraktisk (<3<3<3)
Jungfru och skorpion = Bra men mycket intensiv (<3<3<3<3)
Jungfru och Skytten = rastlös, omaka kombination (<3<3)
Jungfru och stenbocken = Alla vinner på det! (<3<3<3<3<3)
Jungfru och vattuman = Akta dig noga (<3)
Jungfru och fiskarna = Innerlig kärlek (<3<3<3<3)

Den som jag är intresserad av är tvillingarna men när man kollar på massa andra sidor så säger dom något annat.
Hur gick det för er?
www.aha.nu
________________________________________________________________________________________________
Kom ju på att jag skulle skriva om mina ex här också om vad de har för stjärntecken och varför det inte funkade mellan oss.
Jag har haft lite flörtar här å var men faktiskt bara varit tillsammans med två stycken.
Den första var med Kristofer han var skorpion. Vi hade det väl bra till och från. Men han var inte rätt kille för mig han valde hellre att spela än att umgås med mig så nej tack. Han kommer ej in i mitt liv igen. Sedan är han väldigt svartsjuk och jag fick inte göra vad jag ville men han fick göra vad han ville. Anser att det inte är helt rätt.

Sedan har vi Emilias far som är Lejonet. Och ja ni ser ju däruppe att vi absolut inte passar ihop och det gjorde vi ej heller. En väldigt omogen kille som älskade att ljuga typ.. Är väl kort och gott om honom.

50 års fest

Igår hade pappa en liten fest hemma eftersom han fyllde 50 år i torsdags. Var meningen att jag inte skulle kunna vara med så mycket pga att jag skulle jobba en delad tur. Men det var en tjej som behövde ha bort sin torsdags kväll så då sa jag att jag kan ta den om hon tar min kväll på lördagen :) hihi och så blev det. Jag slutade kl 13:30 så då åkte jag direkt hem till mina föräldrar och skulle göra ordning mig. Men självklart ville ju Emilia visa hennes nya skor. Jag gjorde ordning mig iaf efter det och sedan var det bara att vänta på alla andra. Det var öppethus så folk kom lite när de kunde. Lella och Patrik kom först, sedan kom John och Anders. Och när John och Anders kom så kom pappa på att han hade inte tänkt på att John inte äter kött så jag fick åka in till affären och köpa lax till honom. Det blev gravad och rökt lax visste inte riktigt vilket han gillade. Men han verkade nöjd iaf. När jag kom tillbaka så hade Anna-Lena kommit också. Så alla började att äta men jag var inte så värst hungrig då jag hade stressat lite granna. Men åt lite iaf. Sedan åt jag melon hela kvällen. Mmmm vad gott det var :) Anna S och hennes kille kom också typ när alla hade börjat att äta. Sedan drog John och Anders för att Johns bror skulle komma hem till han men han skulle eventuellt komma senare. Han var inte helt säker på om han skulle bort ikväll. Men Anders skulle komma tillbaka efter han hade kört honom hem. Men det dröjde ett bra tag haha han fastnade nog. Men efter de hade dragit så kom Maria och Niclas och deras söner Robin och Jakob. Så söta små killar. Robin är ett halv år äldre än min dotter och Jakob är lite mer än en månad gammal. Bebis nojja börjar man få igen. Men nä inga fler ungar på ett bra tag. (lär säkert få äta upp det). Iaf så kom det lite mer folk undan för undan några kom bara och gratta och vissa stannade längre :P Jag satt och prata lite med alla möjliga träffade även mamma och pappas nya grannar (kommer ej ihåg vad dom heter) men de verkade trevliga. Fast de gick hem vid 19 tiden tror jag att det var men är lite osäker. Han var nog lite för full haha Emilia passade på att bada lite också ;) var lite vatten i hennes bassäng och där hoppade hon tydligen i och plaska för fulla muggar. Så jag fick gå in och byta kläder på henne. Det gillade hon inte. Hon vart lite sur på mig men det gick bra ändå jag hade mina knep ;) Nä nu hinner jag inte skriva mera. Sitter på jobbet och det är lugnt och finns inget att göra. Men jag skriver klart om kvällen sedan ciao så länge ;) (roliga saker händer)

Shoppa skor

Igår var Emilia och köpte nya skor med mormor och morfar. Hon valde skorna själv och mamma betalade hihi hon är för söt min lilla dotter. Hon plockade skorna och så hade mormor sagt att nu är det bra. Och då var Emilia nöjd :) jag får visa en bild senare för jag vet inte hur man lägger upp en bild från telefonen in hit :P

Drömtydning forts.

Fick önskemål att jag skulle skriva om min dröm. Dum som jag var så skrev jag inte upp den när jag väl kom ihåg allt mer detaljerat. Men ska försöka att skriva det jag kommer ihåg. Det hela började på att jag var på sjukhuset. Det var tydligen min "man/pojkvän" som låg där. Sedan när han hade blivit utskriven så åkte vi hem och vi bodde i ett hus vid någon sjö eller vatten. Men han blev konstig han hade varit otrogen mot mig tydligen och vi började bråka så jag blev jagad av honom. Emilia var med också så vi rymde och vi kom undan med nöd och näppe. Kände mig stark i drömmen och inte rädd. Sedan bytte vi plats helt plötsligt. Och var hemma hos mina föräldrar och där var alla samlade. Jag drömde om en kille. (nämner inga namn) och han bastade med två personer till, minns dock inte vilka det var. Men jag gick till bastun med raska steg och sa att jag behövde prata med honom. Och han kom ut och vi pratade kan man väl säga haha. Sedan så satt vi i vardagsrummet hos mina föräldrar och killen kommer in och det kändes så rätt. Svårt att förklara detta men de som jag har pratat med en hel del vet vem denna killen är. Sedan vaknade Emilia så fick inte veta slutet. Jag vet är inte bra på att förklara sådant här men ett tappert försök iaf, efter att man har varit iväg och jobbat. Men CAD tror ni detta kan handla om?

<3 Emilia <3

Jag måste bara få berätta om min underbara dotter Emilia!
Emilia är född torsdagen den 8 oktober 2009 kl: 05:12 på Näl sjukhus i Trollhättan. Mina värkar drog igång på onsdags morgon dom var lätta värkar först men sedan tilltog dom så jag klarade inte av att vara hemma längre. Så jag och min mamma åkte iväg till förlossningen vid ca 12:00 och när vi kom in så hade jag inte öppnat mig speciellt mycket så de sa till mig att jag kunde gå på stan, kanske åka och äta något eller så. Men jag tänkte bara hur sjutton ska jag kunna gå på stan när jag har sådana här värkar det gick verkligen inte. Så jag och min mamma gick ner till sjukhus cafeterian och åt lite. Men det var jobbigt att gå ner dit. Fick stanna ett par gånger och arbeta mig igenom värken. Efter vi hade ätit så gick vi ut på sjukhus området och gick lite men jag klarade inte det så speciellt länge så jag sa att vi får gå in igen. Så de kopplade upp mig på kurvorna och kollade hur mycket jag hade öppnat mig och klockan var väl runt 14-15 tiden då tror jag. Jag hade inte så stor koll på vad klockan var då faktiskt. Men jag hade inte öppnat mig något mera så de sa att jag kunde få bada om jag ville det. Och det ville jag såklart. Så de skrev in mig och tappade upp ett bad åt mig. När jag lade mig i badkaret så kände jag knappt av värkarna det var såå varmt och skönt men jag såg ut som en kräfta pga värmen. De kom in i mellanåt för att kolla Emilias hjärtljud så att hon inte började skena. Jag låg väl i badet i ca en timme innan jag bestämde mig för att nu orkar jag inte ligga kvar här. Och så fort jag gick upp ifrån badkaret så kände jag av värkarna direkt. Och jag hade bara öppnat mig 0,5cm så det var inte speciellt mycket. Jag fick ett rum som jag fick gå till. Där gick jag en liten stund med ett gåbord men jag lade mig nästan direkt. Tyckte det var lättare att hantera värkarna liggandes än ståendes. Jag fick in en tens apparat som gjorde att jag inte kände värkarna lika mycket och det var skönt.
Sedan när det var dags för personalen att skifta mellan kvällspersonalen och nattpersonalen så kollade de mig hur mycket jag hade öppnat mig då. Då hade jag äntligen öppnat mig 3cm så jag fick förflytta mig in till ett förlossningsrum. Men precis när jag ställde mig upp och gick på toaletten så gick slemproppen. Det var nog det vidrigaste jag har varit med om. Men då visste jag ändå att snart är det dags. =)
När jag kom in på förlossningsrummet så fick jag äntligen lustgas. Min bästa vän då kan jag meddela. De frågade mig efter ett litet tag om jag ville ha EDA och jag sa bara ge mig allt ni har. Så narkosläkaren kom in och satte nålen på mig. (Det var inte lätt att ligga still när man är mitt i en värk. FY FAN)
Men den hjälpte mig inte. Så de försökte igen och igen och igen. Tillslut så sa jag till han att han inte kunde sitt jobb. Haha man säger verkligen vad man tycker och tänker när man är i värkarbetet.
De sa att de ville försöka en gång till och då kom en annan narkosläkare in och satte den men den hjälpte inget vidare heller. Sedan så tänkte de att de kunde ta i tappen så de kallade efter en läkare som skulle sätta den. Och det tog väl 10 min max innan hon kom. När de kallade på henne så var jag öppen 7cm men när hon kom in så var tappen helt borta och jag var öppen hela 10 cm. Strax därpå började krystvärkarna tydligen. Jag kände inte av dom konstigt nog. Så jag chansade när jag skulle krysta och det tog 3-4 krystingar sedan var hon ute. Hon hade navelsträngen runt halsen så de klippte loss henne och drog iväg med henne. Hon var blå/lila när hon kom ut. Jag var helt förstörd och ville veta vart hon hade tagit vägen och varför hon inte skrek. Sedan hörde jag henne skrika och läkaren vände i dörren sa att det är en frisk bebis. Den minuten kändes som en hel evighet för mig. Men jag fick in henne till mig igen och de lade henne på mitt bröst. Det är verkligen en känsla när man har ett helt nytt knyte på bröstet. Det bästa jag har gjort i mitt liv.
Idag är hon 1 år och 9 månader och tiden har gått så fort. Hon springer omkring och är väldigt bestämd. Hon pratar en hel del också. Hon pratar reden i meningar och det har hon gjort ett tag nu. Hon kan t.ex. säga: "Mamma vet du vad?" "NÄ, vad då?" "Älskar mamma". Det är så härligt att höra det. Hon är verkligen mitt liv. Jag gör allt för henne hon ska ha det så bra som möjligt. Hon saknar inget hon har allt hon behöver. Många förstår inte hur jag lyckas/orkar. Men det jag säger är att jag vet inget annat och visst det är jobbigt vissa dagar men vad gör man inte för den lilla charmören.
Nu blev detta kanske inte detta inlägget direkt så som jag hade tänkt mig men nu vet ni lite hur jag hade det när hon kom till världen. Jag kommer säkert skriva mycket mycket mer om henne. För hon är ju mitt allt. Älskar den lilla människan överallt anat på denna jord. =)

Drömtydning?

Jag hade en dröm i natt som jag vill ha en tydning på. Jag brukar inte komma ihåg mina drömmar men denna kommer jag verkligen ihåg. Fattar inte vart den kommer ifrån heller. Den har typ med allt. Från sjukhusmiljö till hemma hos mina föräldrar. Någon som är bra på detta tro? ;) Eller har något tips om vart man kan få hjälp att tyda en dröm. Vet inte riktigt om jag vågar skriva ut den här. ;)

Nytt försök

Jag tänkte göra ett nytt försök att blogga. Får se hur ofta det blir att jag sitter och skriver dock.
Tänkte berätta lite om mig själv.
Jag heter Johanna och bor i skaraborg tillsammans med min dotter Emilia. Emilia blir 2år i oktober och hon är det bästa som har hänt mig. Jag är ensamstående till detta underverket. Just nu så har jag sommarlov och sommarjobbar på ett demensboende. Jag trivs med mitt jobb jätte mycket därför utbildar jag mig till undersköterska. Sedan kände man väl lite när man sökte till skolan att det är skönt med lite dag tid nu när Emilia är så liten. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det sedan när man ska "ut" på arbetsmarknaden igen eftersom då måste jag fixa massa barnvakt. Det är ju inte säkert att mina föräldrar alltid kan ta hand om henne när jag måste jobba kväll/helg. Men det löser sig alltid. Ingen idé att börja tänka på det som ligger kanske ett år framåt. För till våren ska jag nog studera lite till som t.ex. plugga in matten osv så jag kan börja läsa på högskolan sedan om jag känner för det. Funderar på att bli sjuksköterska men får se om man pallar det eller ej.
Jag är då 26 år i september. Så man har ju varit med ett tag nu.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mera om mig själv just nu. Jag tänkte använda bloggen till att skriva av mig osv. Kan vara skönt att ha något ställe där man kan skriva av sig. Jag kommer väl inte direkt sätta ut några kort på min dotter pga vissa anledningar. Har vissa saker i livet som är rätt tunga som kommer framöver men det löser sig säkert det också.
Nu vet jag inte riktigt vad jag skriva men återkommer nog mera sedan efter att jag har jobbat ikväll eller innan jag åker iväg till jobbet. Återstår att se.
Ha en underbar dag idag det ska jag iaf ha =)

RSS 2.0